Julekesklas

Julekesklas

vrijdag 21 oktober 2016

Spinnen en slakken
Beste mama's en papa's,
De juf had heel wat dikke en grote spinnen meegebracht en ze heeft dan ook geen druppeltje angst laten vallen bij het vastnemen van al die kriebels.Bij onze peuters was er ook een grote betrokkenheid om deze kleine diertjes grondig te observeren.We weten nu goed dat er uit het achterwerk van een spin 'draad' komt.Gelukkig hebben wij een schattige versie van een grote 'bolspin' geknutseld.We  luisterden naar de verhaaltjes van Yoni de spin,Mieni en Piepke en de vlinder in de web.
We leerden ook aan de hand van wat "techniek" dat de spinnenpoten zeer sterk  en kleverig zijn.Zo konden we de tovenarij van magneten ontdekken!We hebben ook heel wat poten geteld en kleurenspelletjes gespeeld met de spinnen die tot het juiste web behoorden.
De streefwoordenschat van dit thema waren:web,spin,draaien,gevangen zitten,vliegje.
We leerden ook een lied over een trage slak en hebben ook een slak met darwi-klei geknutseld.We weten dat een slak echt wel 'supertraag' is om over een stukje tafel te glijden.Eén kenmerk hebben wel beide diertjes:ontsnappen uit de bakken blijft mogelijk!We hebben ze vrijdag 'allen 'de vrijheid gegund in onze tuin.
Volgende week is het thema Halloween aan de beurt,maar wij hebben het vooral over de pompoenen en starten maandag al met pompoensoep te maken!
Prettig weekend,
Juf Anja


https://goo.gl/photos/vLYf13hjFDSLQmgp9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.