Julekesklas

Julekesklas

zaterdag 26 november 2016

Speelgoed van de Sint

Dag mama's en papa's,
Wat gaan onze kleine kapoenen vragen aan de Sint?
Als je ze laat kiezen in de speelgoedbrochures,had ik alvast kunnen zeggen dat Zwarte Piet zwaar geladen zal zijn op 6 december 2017!
Daarom hebben we het ook eerst gehad over typisch jongens- of meisjesspeelgoed,wat kan voor beide enz...
Vervolgens hebben we concreet materiaal gesorteerd,zoals de popjes bij elkaar,de auto's bij elkaar enz....
We konden het speelgoed goed benoemen om vervolgens op te kleven in de zak van Zwarte Piet.We konden ook Zwarte Piet zijn snoet weer netjes maken met scheerschuim en een tandenborstel op de tafel! Zo een vieze snoet dat hij heeft!
We speelden met het versje "Piet op het dak,met een volle speelgoedzak",we luisterden naar enkele verhalen van "Sinterklaasje" en "Anna en de Sint"en zongen al enkele gekende sinterklaasliedjes!
De streefwoordenschat van deze week was:een volle/lege zak,een braaf/stout kindje,omhoog klimmen,de schoorsteen,pepernoten.
Samen met de juf en de handpoppen van de Sint en Piet hebben we de schoorsteen binnengehaald in de klas.Door enkele interactieve poppenspelletjes naar voor te brengen hebben de kleuters nu beet,hoe dat het speelgoed in hun huisje geraakt.Uiteraard heb ik alleen maar "brave" kindjes in mijn klas en belandde er niemand in de jutezak van Zwarte Piet!
Ook volgende week gaan we verder knutselen en vertellen over Sinterklaas zijn paardje.Volgende week werken we rond het prentenboek "Klaasje ,Sinterklaasje" en kijken we met groot verlangen uit naar zijn komst op 6 december!Het aftellen kan beginnen,...
Prettig weekend,
Juf Anjahttps://goo.gl/photos/ygpqpKdirwVmgTh87

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.