Julekesklas

Julekesklas

vrijdag 1 december 2017

Sinterklaas,pieterbaas,...

Dag mama's en papa's,
Wat gaan onze kleine kapoenen vragen aan de Sint?
Als je ze laat kiezen in de speelgoedbrochures,had ik alvast kunnen zeggen dat Zwarte Piet zwaar geladen zal zijn op 6 december 2017!
Daarom hebben we het ook eerst gehad over typisch jongens- of meisjesspeelgoed,wat kan voor beide enz...
Vervolgens hebben we concreet materiaal gesorteerd,zoals de popjes bij elkaar,de auto's bij elkaar enz....
We konden ook Zwarte Piet zijn snoet weer netjes maken met scheerschuim en een tandenborstel op de tafel! Zo een vieze snoet dat hij heeft!
We speelden met het versje "Piet op het dak,met een volle speelgoedzak",we luisterden naar enkele verhalen van "Sinterklaasje" en "Karel viert Sinterklaas"en zongen al enkele gekende sinterklaasliedjes!
De streefwoordenschat van deze week was:een volle/lege zak,,omhoog klimmen,de schoorsteen,pepernoten,de mijter en de staf.
Samen met de juf en de handpoppen van de Sint en Piet kunnen we heel wat rollenspelletjes nabootsen.Door enkele interactieve poppenspelletjes naar voor te brengen hebben de kleuters nu beet,hoe dat het speelgoed in hun huisje geraakt.Maar we hebben besloten dat Sinterklaas te oud is geworden voor mee op het dak te kruipen!Uiteraard heb ik alleen maar "brave" kindjes in mijn klas,maar ze wilden dolgraag allemaal eens als "stout"kindje in de zak zitten,zodat de juf ze kon meedragen doorheen de klas.
Ook volgende week gaan we nog even verder knutselen en verder vertellen over Sinterklaas,zijn paardje en Zwarte Piet.We werken nog snel ons leuk hoofddeksel af voor de komst van Sint en Piet en kijken met groot verlangen uit naar zijn komst op Dinsdag  5 december 2017!
 Een dubbel verjaardagfeestje op Donderdag 30 november van Marie en Mila die beide hun 3de verjaardag vierden!Dank je wel,voor de fruitige traktatie en de lekkere cake!
  Vrijdag morgen, was Zwarte Piet in onze klas geweest !
Overal stonden er zwarte handen in de klas : aan het raam, op de bank, op de grond, zelf aan de schakelaar. En op onze banken lagen heerlijke LETTER- koekjes en snoepjes.
 MMMMMmmm....Dat kan alleen toch van Zwarte Piet zijn? 
Onze peuters hadden een kwartier later al besloten om al die zwarte handen netjes weg te vegen met de washandjes! Best grappig om zo ijverige peuters  bezig te zien van s' morgensvroeg !
Ze gingen er niet met akkoord dat Zwarte Piet er hier zo een rommeltje van had gemaakt!

Prettig weekend,
Juf Anja

Meer foto's op:
https://photos.app.goo.gl/KmjJW09Dz9O440Cq1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.