Julekesklas

Julekesklas

zondag 28 januari 2018

Circus


Dag mama's en papa's,
Maandag was Maro aan de beurt om zijn derde verjaardag te vieren! Hij kwam s'morgens al binnen met een mooie pluimenkroon die zijn mama had gemaakt,dus de juf heeft haar kroon toch nog even kunnen wegzetten op deze leuke dag!Dank je wel,voor de gezonde traktatie!
We zijn deze week gestart rond het thema Circus.Onze peuters kennen het circus van  op Tv zoals Bumba en Dobus,of van een bezoek te brengen aan het circus in het dorp.We hadden het vooral over de circuspersonages zoals de circusdirecteur,de dierentemmer,de acrobaat,de vuurspuwer,koorddanser,de aap op de éénwieler etc.
We hadden een kringgesprek over wie wat doet in het circus,en welke dieren er in het circus nu nog meedoen.We luisterden naar de verhaaltjes van "Circuskunstjes","Circusdieren" en "Het Circuschip".
Tijdens heel de week speelden Circus Roncalli als achtergrondmuziek in onze klas,terwijl wij vrolijk zaten te werken en te spelen,want ondertussen zijn we wel gestart met nog heel wat extra observaties zoals bij het knippen van stroken van de manen van de leeuw of het benoemen van de hoofdkleuren van de circustent.We hebben ook aan de juf zelf geprobeerd om een verhaaltje opnieuw te vertellen met onze eigen woorden.
Verder in dit thema konden we ons verkleden als clowntje en spelen met circuspersonnages;We keken naar een aflevering van Dobus en schilderden samen een grote circustent tussen de lijnen van crêpe-plakband.
 Vanaf morgen start ons thema Carnaval en komen er meerdere gekke personages en verkleedkleren naarboven!
Juf Caroline Van Goethem zal vanaf morgen in de peuterklas staan omdat ikzelf wegens ziekte even afwezig ben.

Met vriendelijke groeten,
Juf Anja

Meer foto's op:
https://photos.app.goo.gl/YVv2yrz9reDw8fJz2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.