Julekesklas

Julekesklas

vrijdag 1 juni 2018

Uitstap 'T Struisvogelnest en De Tovenaar van Oz

 Dag mama's en papa's,
Met veel enthousiasme en energie zijn we met onze schoolreis gestart!
Aangekomen op de kinderboerderij zijn we gestart met het boerderijspel.
Elk klasje kreeg een educatief kaftje mee over de dieren op de boerderij.Tevens stonden er 12 doe-opdrachten in waar het "stokpaardje-rijden" er één van was.Pret verzekerd!De tractor kan ook niet ontbreken op deze boerderij.Uiteraard konden we allen tegelijkertijd op de grote en kleinere tractorvoertuigen rond rijden.En mochten de juffen en de mama's af en toe eens duwen.De tractor kan ook niet ontbreken op deze boerderij.Het zonnetje liet zich toch heel de dag zien, dus konden we ook onze picknick op het buitenterras houden.Van veel ravotten zouden we toch grote honger hebben,maar we hebben vooral veel gedronken met dit warme weer!
Er waren een heleboel dieren op deze kinderboerderij dat we gezien hebben,er liepen zelfs nandoe's,lama's en een zeer groot varken rond.Uiteraard zaten er heel wat struisvogels,die ons best wel komisch bleven aankijken.
En als je het nog niet moest weten,...
een kind kan op een struisvogelei staan en de struisvogel steekt zijn kop toch niet onder de grond!


Er bestond uiteraard een heel leuk kiekjesmoment voor sommige peuters die zich achter een diertje gingen verstoppen. Even het beest uithangen!


 
Ondertussen in de klas hebben wij het verhaal verteld van "De tovenaar van Oz",om n.a.v. van ons schoolfeest eens een klassieke film als verhaal te bekijken.
We hebben het vooral veel gehad over de "vogelverschrikker" en wat het nut ervan was op het veld bij de boer en de boerin.
Volgende week gaan we op zoek naar insecten en verteld de juf daar weer heel wat weetjes over!
Prettig weekend,
Juf Anja


Meer foto's op:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.