Julekesklas

Julekesklas

vrijdag 12 mei 2017

Fijne moederdag +Lena 3 jaar!

Dag mama's en papa's,
Vorige week heeft Lena ook haar derde verjaardag gevierd, het was toen een hele drukke dag ,want we zijn op dezelfde dag ook naar een zeer muzisch toneelstuk gaan zien in Ter Vesten.We hadden dus nog net te tijd om lekker te smullen van die lekkere cupcakes! Dank je wel daarvoor!
Die week zijn we ook gestart met ons thema Moederdag.
We konden zeer veel vertellen over onze mama en hadden dus talrijke ideeën om dit thema op te vullen.
Nu dat we met 24 peuters in de klas zitten,duurt het al wat langer om een cadeautje te maken voor Moederdag.
De juf zag het nogal groots en de peuters kregen er niet genoeg van,dus ons knutselwerkje werd alleen maar groter en groter!
Zoals je kan zien kunnen wij al zeer veel ,van schilderen tot kleven ,maar het "voeten"schilderen bleek toch een uitdaging! Missie volbracht en voetjes gewassen in de klas!
 
We hebben heel wat "oude juwelen "bovengehaald om onszelf eens te versieren.Dit ging van uurwerkjes,halskettingen,oorbellen,ringen,broches enz...we zagen er even "piekfijn" uit net als mama.
We keken naar de verhaaltjes van "Kleine kangoeroe","Mama,ik vind je lief,..." en "De allerliefste knuffel".We leerden het liedje van Miemoemama en het versje van Boempatspang.De streefwoordenschat van deze 2 weken waren:halsketting,schmink,oorbellen,handtas,hoge hakken.
Onze mama's houden van heel veel kleurtjes en daarom hebben we gekozen voor de regenboog!
Zo konden wij onze kleurenkennis nog eens oefenen en zeer veel techniek toepassen in ons knutselwerkje!Volgende week werken we vooral rond "Detail zoeken" naar aanleiding van Wally als thema op ons schoolfeest!
Prettig weekend,Juf Anja
 
 
Meer foto's op:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.