Julekesklas

Julekesklas

vrijdag 23 maart 2018

Huppel,huppel,paashaas!
Beste mama en papa
Deze week stonden de paashaas, de kip en de eieren centraal. Zo kregen we een knuffelkip op bezoek in de klas die een eierdoos had meegebracht  met daarin verschillende eieren, zoals eieren om in de paasboom te hangen, chocolade eieren  en eieren die de kip gelegd had maar welk ei kwam nu van de kip. Natuurlijk  wisten onze peuters direct welke twee eieren van de kip kwamen. Bij het openmaken van de kippeneieren waren de peuters zeer gefascineerd en stelden ze toch een verschil vast en gelijk hadden ze, want  het ene was een rauw ei en een gekookt ei. Vandaar dat ook het experimenteren met eierschelpen niet kon ontbreken in onze activiteitenlijst.
We leerden de boekjes ‘Jules zoekt paaseitjes’ en ‘Piep, het is Pasen’ kennen. Nu weten we welke rituelen er horen bij Pasen en eentje ervan is super leuk, namelijk  paaseitjes rapen. Om al onze eieren te kunnen verzamelen die we zullen rapen, hebben we een paasmandje gemaakt. Om een echte paashaas te kunnen zijn hebben we niet alleen een mandje nodig, maar ook paashaasoren. Wat was dat fijn om te maken!
Op maandag vierden we de derde verjaardag van Helena! Met trots deelde Helena haar zelfgebakken muffins uit in de klas. Ze straalde ook met de kroon die voor haar gemaakt was. Bedankt voor de lekkere traktatie!
We hebben de klas versierd door een ei te bestempelen.
Met vriendelijke groeten
Juf Caroline en Juf Anja

Afbeeldingsresultaat voor Luuk en lotje het is lente


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.