Julekesklas

Julekesklas

zondag 11 maart 2018

Onze papa's zijn top!


Beste mama’s en papa’s

Wat een drukke maar super toffe week dat jullie oogappel en ik beleefd hebben! Onze papa’s stonden centraal deze week, net zoals volgende week, daarom maakten we alvast een cadeautje voor onze papa’s. Benieuwd wat het is? Dan zal je nog even geduld moeten hebben, want Vaderdag is op 19 maart, spannend!

We kropen in de huid van onze papa’s en hebben klusjes geklaard zoals veel papa’s thuis dikwijls doen. Zo hebben we veel gezaagd, getimmerd, … aan onze werkbank die in de klas staat. Natuurlijk mochten de helmen om te werken niet mankeren. De woorden hamer, gereedschap, werktafel, zaag, … hebben we op vele manieren leren kennen. Het werkmateriaal aan onze klaswerkbank was gemaakt van plastiek, maar natuurlijk hebben we het echte materiaal ook goed bestudeerd.

Op donderdag  reden we met de auto’s in de verf en wat was dat een pret! We voelden ons net een echte papa die met de auto reed.

Het scheerschuim heeft geen geheimen meer voor ons, we hebben er mee geëxperimenteerd het voelde heel zacht aan en dus hebben we er leuke tekeningen mee kunnen maken. We zagen op de meegebrachte foto’s dat heel veel papa’s een snor en/of baard hadden, maar ook dat er enkele waren die glad geschoren waren. Om ons eens in de plaats te zetten van de papa’s zonder baard en snor, hebben we ons geschoren. Natuurlijk niet met een echt scheermesje of scheermachine, maar met een spateltje. We voelden ons even echte papa’s.

Met vriendelijke groeten

Juf Caroline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.