Julekesklas

Julekesklas

vrijdag 2 juni 2017

Kijk eens wat ik al kan!

Dag mama's en papa's,
Maandag hadden we een zeer leuke ,maar iets te warme sportdag,gelukkig zorgden de waterslang en de ijsjes voor een goede verfrissing!
Op dinsdag vierden Lina haar 3 de verjaardag ,met zeer lekkere cupcakes als traktatie!
Dank je wel daarvoor!
Ook op deze dag kwam onze nieuwe en extra juf in de klas!
Juf Nele is kinderverzorgster en komt van dinsdag tot vrijdag,elke voormiddag meewerken in onze klas!Van harte welkom!
Er zijn ook 2 nieuwe kapoenen gestart,Maud en Luca mochten er al invliegen op de sportdag en zij doen het prima voor hun eerste schooldagen.
Deze week hebben de juffen heel wat geobserveerd ,wat onze peuters zoal kunnen.
We zijn gestart met het knippen ,deze oefening bleek al ver gevorderd te zijn bij sommigen.De opdracht was:knip rond het voorwerp en knip op de rechte lijnen tot het voorwerp! We hebben ook gekeken naar ons logisch inzicht bij het puzzelen,we hebben al enkele puzzelkampioenen die al een puzzel van 28 stukjes kunnen maken.Dikke proficiat!
We hebben ook onze getallenkennis getest.Zo probeerden wij de getallenrij af te gaan met de hulp van het aanwijzen met de vinger en probeerden we hoeveelheden te raden tot 3 zonder te tellen.Ook nog enkele oefeningen van groot naar klein kwamen aanbod.
Vandaag hebben we spelletjes gespeeld over de kleuren.Hier ging het vooral over de kleuren te herkennen,te sorteren en achteraf te kunnen benoemen.
Alvast een goed rapport van alle peuters om te kunnen bespreken op het oudercontact dat op het einde van de maand plaatsvindt!
Uiteraard was er ook nog veel tijd over om nog een vertelmarathon te houden over enkele "Jules"-verhalen zoals "De Buren van Jules","Op babybezoek","Jules en Marie dansen" en leerden we een liedje van Berend Botje!Volgende week beginnen we wat meer te vertellen over "Vakantie"
Alvast een mooi verlengd weekend!
Juf Anja

Meer foto's op:
https://goo.gl/photos/eU11i6hJxHWTYDci9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.