Julekesklas

Julekesklas

vrijdag 16 juni 2017

Picknicken en Kamperen

Dag mama's en papa's,
Wat bedoelt de juf met "picknicken"?,Waar gaan we kamperen in de klas?
Een zeer leuk thema dat een ideale meevaller was met het zonnige mooie weer deze week.
Eerst mocht Jules het uitleggen wat picknicken nu juist betekende en wat je nodig hebt om buiten te gaan eten. Vervolgens hebben we het picknicken van ons koek en drankmoment buiten laten doorgaan.Op donderdag zijn we dan met onze brooddozen en de nodige doeken naar de speeltuin getrokken,om daar heel flink en gezellig alles op te eten.
We hebben ook de tent opgesteld in de klas,om er achteraf toch eens met z'n allen in te gaan zitten.
We hebben er 2 bedjes in geplaatst om het slapen in de tent nog meer in ons rollenspel te betrekken.
Superleuk,zelfs wanneer de juf deze donker maakte met wat doeken.
De tent heeft ook al buiten gestaan,met dit mooie weer!We kregen niet genoeg van kleine huisjes,dus we hebben van een grote kartonnen doos ook een huisje gemaakt.

We stempelden deze week het patroon na van een picknick-lakentje en konden opkleven en benoemen wat we zoal konden meenemen in de picknick-mand.
We keken naar het verhaal van "Rikki durft","De Familie Muis met vakantie" en "Jules en de circustent".De streefwoordenschat van deze week waren:slaapzak,caravan,mobilhome,tent,tentstokken,zaklamp en picknickmand.
Volgende week komt er heel wat water van pas,want dan kunnen we spelen in de waterbak en beginnen we met het speelgoed te wassen.
Vergeet zeker geen zonnepetje mee te brengen en voldoende drinkflesjes met water,zodat we de warme dagen op school comfortabeler kunnen doormaken.
De juffen vullen altijd de lege flesjes bij met water van de kraan!
Prettig weekend,
Juf Anja

Meer foto's op:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.